RAZNI IZVODJACI 196_ Stare gradske pesme – Old romances from SERBIA


Još 4 lepe stare romanse iz Srbije na ovom blogu posvećenom starim pločama. 4 izvanredna izvodjenja od strane naših starih pevača ove vrste muzike.

Medju njima je i, nažalost, preminuli DUŠAN JAKŠIĆ kome se ovim putem odužujemo za njegov prelepi glas i način izvodjenja mnogih pesama sa teritorije bivše JUGOSLAVIJE. Da li ste znali da je on bio prvi ekskluzivni pevač firme Jugoton iz nekadašnje Jugoslavije? Čovek sa ogromnim brojem ploča i snimaka i velikim brojem nastupa. Hvala ti DUŠKO za sve lepe pesme koje si nam otpevao do sada.

STARE GRADSKE PESME

Jakšić je rođen 5. juna 1927. godine u Karlovcu u Hrvatskoj, a odmah po završetku Drugog svetskog rata preselio se u Beograd, kako bi postao glumac.
Umetnički život Dušana Jakšića, koji je nedavno slavio 60 godina umetnickog rada, imao je više pravaca i delatnosti tokom godina – dramski umetnik, pevač, kompozitor, recitator, scensko-muzički izvođač.
Posvetio se podjednako i teatru i muzici. Promenio je dva pozorišta – prvo je bio angažovan u Novom Sadu, a onda u Beogradskom dramskom pozorištu – pre no što je snimio pesmu “Sve moje jeseni su tužne” Žarka Petrovića. Ona se pretvorila u hit, i Dušan Jakšić je postao pevačka zvezda bivše Jugoslavije. Pročitajte ceo članak na

SLEDEĆEM LINKU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s