Simfonijski orkestar DOma JNA u Beogradu 195_ Himna JUGOSLAVIJE – YUGOSLAVIAN anthem


Мало старији од вас који долазите овде се добро сећају државе која је постојала претходно пвпј данашњој – ЈУГОСЛАВИЈА. Моћна држава настала на развалинама оне прве ЈУГОСЛАВИЈЕ из 1918. године. Била је под руководством Јосипа Броза ТИТА све до 1980. године и то на данашњи дан, 4. мај 1980. године кад је наречени господин-друг умро.

Тај дан је био дан велике жалости и народи Југославије су дуги број месеци жалили за председником. Држава ЈУГОСЛАВИЈА је наставила да живи без свог славног председника још неких дванаестак година и нестала у вихору братоубилачког рата, потакнутог из иностранства. Ваљда еуропа и америка нису биле вољне више да гледају како лепо живимо а ништа не радимо а знали су да имамо неке старе нерешене рачуне, Срби, Хрвати и Бошњаци и решили да потакну те старе муке. Тако је на људској зависти нестала јењдна лепа држава.

Но остала је лепа химна које се сви радо сећамо, уз коју смо устајали, уз коју смо гледали спортске преносе и уопште волели кад је чујемо. Дакле чујте је и ви

ЈУГОСЛОВЕНСКА ХИМНА – YUGOSLAVIAN ANTHEM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s